Citra/Citra II Rondo/Carens
Including discussions on the Kia Carens
Naza-Kia > Citra/Citra II Rondo/Carens > tukar timing belt View modes: 
User avatar
Member
Member
babykristal70 - 26/02/2012 19:46:38
 
RE:tukar timing belt    aku baru tukar timingbelt 70k km. timingbelt set kit,minyak gear 4lt,3 belting = rm360   upah rm 150   total rm510

setakat ni ok dia buat. kat danau kota setapak

User avatar
Member
Member
endjay - 20/02/2012 18:49:08
 
RE:tukar timing belt   area jb ada satu kedai utk servis naza
INFINITE SPEED AUTO SERVICE
32 jln permatang 4, taman desa jaya
07-3536032 / 0197672494 fauzi
dia ex manager SC KIA kat johor jaya..
aku baru tukar timing belt 1 set ngn tukar minyak hitam sekali
rm 600 jer

User avatar
Member
Member
danny68 - 11/07/2011 1:00:48
 
RE:tukar timing belt   beli kete 2nd hand bukan satu masalah. Kalau nak tukar timing belt elok gi kedai sparepart kia atau mana2 kat pj. kalau pasal bengkel tu saya boleh syor satu pomen yang boleh tolong. kedai dia kat Sunway pyramid. Workmanship dia ok.

User avatar
Member
Member
Naruto73 - 04/07/2011 1:12:05
 
RE:tukar timing belt    aku beli citra kat FS Trading - Ampang, memang puas hati ngan salesman tu. Budak melayu, Anuar namenye, ape yang dia kate memang tepat......, sekarang bile dah habis warranty aku servis kat puchong-usj, kat ngan tol, KM Motor - KIA specialist, owner, shahril ngan abang dia. aku puas hati lah.. harga memang beza sakan kalau banding ngan SC (cam SC kat Bukit Mewah... memang hampeh servis diorang)...... tak silap aku timeng belt (ori) satu set ngan lain2 belt yg perlu, ngan tuko ATF, pastu air filter dalam RM700 lebih sikit (x ingat)... 

Naruto

User avatar
Member
Member
SidAkek - 02/06/2011 11:12:48
 
RE:tukar timing belt   if sapa2 de baca ni plz la reply
sapa2 de latest schedule service citra ni mintak tlg emailkn ke redpillbox@gmail.com dan bengkel2 servis citra selain sc area puchong.
beli kete 2ndhand 2006 mileage nak 60k km dh

User avatar
Guest
lan2009 - 24/02/2010 0:00:00
 
RE:tukar timing belt   rs2 baik beli yg baru dari bli yg 2nd hand..n beli dgn branch, jgn beli ngan dealer..nt dpt kete yg berkarat2..tp aku stuju ngan sandy, kna tggu berbulan2..btul2 menguji kesabaran..huhuhu

User avatar
Guest
gun - 25/01/2010 0:00:00
 
RE:tukar timing belt  
quote:
Originally posted by lan2009
opps..rupe2 nyer bro gun dh bg reply..tq bro gun..
don't mention it bro... for more info and review on citra please visit us at www.citraclub.com

User avatar
Guest
lan2009 - 21/01/2010 0:00:00
 
RE:tukar timing belt   otai2 sume..kt ampang, ader x sesape yg tahu kt maner bleh tukar timing belt nih..KM motor ader x kt area situ..

User avatar
Guest
lan2009 - 21/01/2010 0:00:00
 
RE:tukar timing belt   opps..rupe2 nyer bro gun dh bg reply..tq bro gun..

User avatar
Guest
adlie91 - 20/01/2010 0:00:00
 
RE:tukar timing belt   untuk pengetahuan hari ni saya try ronda2 dgn citra yg sy nak beli ni.pusing town.kete mmg best la.suspension ok.temp dkt2 line tgh?cuma centre lock je tak function,sy kata kat dia u kene bt benda tu dan ok katanye.mamat tu bg saya warranty 2mingu je untuk check engine,klu ada leak katanye blh hantar blk..ape2 pn nti sy share experience sy nti bl dh beli kete ni.bkn xnk bl kete bru tp lame menunggu tu yg blh patah kaki.so,terpaksa la cr kete 2nd.cr smpi ipoh tp berkenen kt sitiawan.sekian.......[:D]